Intro Tegeloutlet

Houtlook tegels in een oogopslag

Houtlook tegels zijn de perfecte keuze voor iedereen die de voorkeur geeft aan houten vloeren en parket, maar op zoek is naar een oplossing met minimaal onderhoud. Daardoor zijn ze geschikt voor installatie in badkamers, keukens en buitenruimten, naast gebruik in woonruimten. Tegelijkertijd komen houtlooktegels door hun nerven en structuur zo dicht bij de werkelijkheid dat de tegel zich pas op het tweede gezicht openbaart. Bij introtegeloutlet.nl zijn houtlook tegels verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, oppervlaktestructuren en formaten. Neem contact met ons op, wij horen graag van u!

In onze tegel outlet in Kerkrade vindt u een groot assortiment en 40.000 m² voorraad. Naast betonlook tegels hebben wij ook houtlook tegels, buitentegels en terrastegels. 

De huiselijke uitstraling van hout gecombineerd met de vele voordelen van keramiek

Keramische tegels hebben hun reputatie van louter wit, vierkant en eentonig allang achter zich gelaten. Dankzij moderne productieprocessen is het nu mogelijk om niet alleen verschillende formaten, maar ook een grote verscheidenheid aan oppervlakte-uitvoeringen te realiseren. Deze omvatten glazuren met een natuurlijke houtlook. Zo kunnen keramische tegels ook worden gebruikt om een warme, gezellige sfeer te scheppen in alle woonruimten. Houdt u van klassiek, kies dan tegels in eiken design, wilt u uw woonkamers modern inrichten, kies dan voor steigerhoutlook. De keuze houdt hier niet op: van beuken, kastanje, wengé en notenhout tot grenen, kersen, hazelnoot, sparren en tropische houtsoorten – bijna alle houtsoorten kunnen qua nerf en kleur worden nagebootst als tegeldecor.

Houtlooktegels zijn goedkoper zijn dan echt hout, zij bieden in vele andere opzichten ook veel voordelen: ze zijn UV-bestendig, slagvast en bijzonder krasbestendig. Kortom: imitatiehouten tegels zijn uiterst duurzaam – ook in ruimtes waar veel gelopen wordt. Ze zijn ook allergeenvrij en gemakkelijk schoon te maken. In tegenstelling tot echt hout hoeven keramische tegels niet te worden geïmpregneerd en geven ze dus geen chemische stoffen af. Ze hoeven ook niet opnieuw te worden geslepen of verzegeld. Bovendien zijn ze vuurbestendig, zodat ze bijvoorbeeld bij een open haard kunnen worden gelegd.

Bespaar verwarmingskosten met hout-look tegels

Keramische tegels zijn ook superieur aan echt hout op het vlak van energiekosten. Voor bezitters van vloerverwarming zijn hout-look vloertegels bijzonder de moeite waard. Aangezien keramiek een uitstekend warmtegeleidingsvermogen heeft, in tegenstelling tot hout, laminaat, PVC of tapijt, kan de temperatuur in woonruimten veel sneller en flexibeler worden geregeld. Dit betekent dat op verwarmingskosten kan worden bespaard. In de zomer daarentegen kunt u genieten van de aangename koelte van de vloer.

Een brede waaier van installatiemogelijkheden

Houtlooktegels kunnen in een verband- of visgraatpatroon worden gelegd. Gerectificeerde tegels kunnen met smalle voegen gelegd worden. Houtlooktegels kunnen ook worden gebruikt als wandpanelen en -beslag om een heel bijzondere look te creëren in woonkamers.

Waarop moet u letten bij het kopen van houtlook vloertegels

De badkamer is een van de belangrijkste kamers in uw huis. Het oude idee van de louter functionele “natte cel” is al lang achterhaald. Moderne badkamers worden tegenwoordig gezien als een wellness ruimte.

Het ontwerp van de badkamer speelt hierbij een bijzondere rol. De keuze van de materialen en het kleurontwerp hebben een grote invloed op de behaaglijkheid van een kamer. Natuurlijke bouwmaterialen, zoals hout, creëren een bijzonder warme sfeer.

Tegels met een houtlook zijn daarom een perfecte oplossing, omdat ze de pure functionaliteit van conventionele tegels combineren met een aangenaam gevoel van warmte. Tegelijkertijd imiteren de badkamertegels het uiterlijk van hout en de charme van het natuurlijke bouwmateriaal. 

Hoogwaardige en visueel aantrekkelijke houttegels voor iedereen

Als u op zoek bent naar tegels in hout-look, tegen een goede prijs en met een hoge kwaliteit, dan bent u bij ons aan het goede adres. Niet alleen de doe-het-zelvers, maar ook architecten kopen bij introtegeloutlet.nl.

1. kwaliteit is het allerbelangrijkste

De prijs is belangrijk, maar moet van secundair belang zijn. Indien de kwaliteit van tegels niet voldoende is, zal dit hogere legkosten tot gevolg hebben. De kwaliteit uit zich ook in het aantal verschillende prints. Zeker bij houtlook is dit van groot belang. Hout-look moet er zo echt mogelijk uitzien. Bij tegels van lagere kwaliteit is het aantal prints beperkt. Daardoor ziet het er onnatuurlijk uit. De tegels van Intro Tegeloutlet hebben minimaal 10 verschillende prints en zijn daarmee niet van echt hout te onderscheiden.

2. De keuze van kleur en ontwerp moet in harmonie zijn met de rest van de kamer

Zowel de basiskleur als de nerf mogen niet botsen met het meubilair in de kamer. Daarom moet bijzondere aandacht worden besteed aan het plaatsen van houten meubelen in de kamer. Er moet altijd een gezond contrast zijn tussen de kleurschakering van de vloer, de muren en het meubilair. Een donkere houttint van uw vloertegels, straalt een warmte uit. Kleuren zoals beige, grijs of lichtbruin zijn populair. In onze showroom hebben we veel verschillende kleuren en ontwerpen die u kunt vinden tegen een voordelige prijs. We geven bovendien laagsteprijs garantie.

3. De juiste installatie is van cruciaal belang

Vooral bij houtlook vloertegels is vakmanschap vereist bij het leggen van de tegels voor een duurzaam resultaat. Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan de print van de afzonderlijke houtlooktegels en aan de richting waarin ze worden gelegd, zodat ze passen in de ruimte.